Бургазлии с призив: Институциите да проверят дали строеж не навлиза в частния ни имот!

3
761
Строеж
Строеж. Снимка: Искра.бг

Извършват ли се строителни нарушения в центъра на Бургас? От това се опасяват граждани, които се свързаха с редакцията на Искра.бг.

В края на октомври на улица „Хан Крум“ са започнали строителни дейности в двора пред сградите, разположени на номер 32 и 36. Живущи в блока предполагат, че строежът навлиза в градинката им, която е техен частен имот, от която е била отнета и земна маса. Те споделят, че без разрешението им са били и отсечени две дървета, за които са полагали грижи. А ако строежът бъде реализиран и на мястото бъде вдигната кооперация – живущите в сградата на номер 32 ще бъдат изправени пред парадокс – няма да могат да излизат и да влизат в домовете си без да извършват нарушение – ще им се налага да влизат в чужда частна собственост. По думите им за случая е била уведомена и зам.-кметът по строителство, инвестиции и регионално развитие инж. Чанка Коралска.

Към момента институциите не са взели отношение, въпреки жалбите, сигналите и молбите, изпратени до тях. Живущите споделиха, че са уведомили Обществения посредник на Община Бургас, Отдел „Строителство, озеленяване и енергийна ефективност“, в Община Бургас, Прокуратурата, Регионална дирекция за национален строителен контрол, Областният управител, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на вътрешните работи, Инспекцията по труда. Същевременно независимите общински съветници Стоян Грозев и Манол Тодоров са входирали подробно писмо с въпроси към кмета Димитър Николов.

Към момента няма отговор от нито едно ведомство и нещата се случват изключително бавно, споделят недоволните. По думите им единствено от Инспекция на труда са реагирали и са извършили проверка.

От поставената на място информационна табела става ясно, че разрешение за строеж е получено на 21 юни 2019 г. Строител е „Т Билдникс“ ЕООД-Бургас, а възложител „АНГАРА ГРУП“ ООД. На мястото трябва да бъде вдигната смесена сграда, в която да се помещават апартаменти, офиси, ателиета, подземен паркинг и подземни сградни ВиК-връзки.

Очаквайте продължение!

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Абониране
Известие от
guest
3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Информиран
Информиран
13 дни по-рано

Можете да благодарите на Димитър Николов и Чанка Коралска, които изпозастроиха де що има градинка в Бургас!

Петя Михайлова
Петя Михайлова
13 дни по-рано

Кога институциите ще започнат да работят бързо и адекватно в защита на обикновените граждани!? Докога ще продължават подобни безобразия!?

Запознат
Запознат
12 дни по-рано

Вие пък! Оставете го Димитър Николов да напълни малко касичката на ГЕРБ. Местни избори идват, а Жечо Станков може да му вземе мястото.

Чанка Коралска е ясна – тя повече власт няма да види и осребрява за последно!