Бургазлии с остра реакция срещу „Бургас прайд“

0
531
Прайд
Снимка: Pixabay

Планираният за 15 май гей парад в Бургас разбуни духовете на гражданите на града. Темата стана широко обсъждана в социалните мрежи. Предвижда се на площад „Тройката“ да се проведе първият подобен прайд в морския град и в него да се включат поне 250 представители на ЛГБТ общността. Много от местните жители обаче не одобряват и са против предстоящото събитие.

Очаква се прайдът да започне в 16:00 часа и да бъде до 18:00 часа на 15 май  и да премине под мотото „Любовта е по-силна от омразата“. Засега маршрутът, по който ще се състои шествието, се пази в тайна от съображения за сигурност. Ако идеята се осъществи, то това ще е първият гей парад в историята на морския град. Организатор е Руси Милев, който е изпратил уведомление до Община Бургас. Агитационни послания вече обикалят из интернет пространството. Темата бързо намери защитници и противници.

Организация за закрила на българските граждани /ОЗБГ/ също се обявява против показността и натрапването на различна сексуална ориентация. От ОЗБГ с удоволствие ще подкрепят организираното контрашествие. Срещу престоящия гей парад се обединяват и от „Групата на групите“ с администратори Мартин Пенчев и Тончо Георгиев. Те доста активно действат като отразяват мнението на огромна част от бургазлии като по пасарелките на града издигат транспаранти срещу събитието. Господин Пенчев подготвя контрапарад и подканя хората да не са пасивни, а да са активни и нетърпими към натрапването на такава сексуална ориентация. Пенчев написа във „Facebook“:

Нямаме против свободното право на избор, но имаме против да ни се натрапват подобни “различия” в сексуална ориентация различна от общоприетото Хетеро Поведение и то възможно най-публично. Като ще парадираме, нека се съберем възможно най-много ХЕТЕРО привърженици и да покажем, че не сме изчезващ вид!“

Отделно е била написана петиция от няколко неформални родителски организации – ФГ „Български Родители-Съвременни Будители“, ФГ „Информирани родители“ и ФГ „Родители-Бургас“, която е била изпратена до кмета Димитър Николов. В нея те настояват гей парадът да бъде забранен или преместен извън периферията на града. Те припомнят, че правото на „сексуална ориентация“ не съществува в основните документи за човешки права. За коментар по темата от Искра.бг се свързахме с Георги Кинов, който обясни:

Ние, от няколко неформални организации, се обединихме срещу мнението, че този парад на никой не е нужен, освен на тези хора, които се опитват да се включат в него. Какво искат да спечелят? Ние не сме против тях, защото никой не им пречи да се проявяват. Ние не искаме това да е излиза на показ и да ни се натрапва. Основната група, на която се набляга са тинейджърите, защото те са в такава възраст, в която всичко им е интересно и искат да пробват. Когато има хора, които да им казват, показват и натрапват определена сексуална ориентация, те се подлъгват.“

Кинов уточни, че в Америка има направени много изследвания, които показват, че децата във възраст между 9 и 14 години, които са сменили пола си или са избрали друга сексуална ориентация, впоследствие имат огромни психологически травми.  Кинов коментира още, че се изготвят регламенти за сексуално образование още от детската градина и те са подготвени от Световната здравна организация. Той отбеляза, че в тях се посочва:

Децата на 4-годишна възраст могат чрез обарване да си доставят удоволствие. В този ред на мисли, след време може да се поиска и парад на педофилите и него ли ще трябва да подкрепим? За всяка сексуална ориентация ли ще се провежда парад?

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments