Бургазлии играят футбол в подкрепа на Доби

0
255
Добромира. Снимка: Личен архив
Добромира. Снимка: Личен архив

Най-голямата мечта на едно семейство от Бургас е дъщеря им да води един по-самостоятелен начин на живот. Тяхното желание се превръща в кауза за жителите на морския град и ги обединява, за да извървят заедно пътя до целта. Те ще участват във футболен благотворителен турнир, за да подкрепят момиченцето.

Добромира е родена с инфекция на кръвта, която засяга цялото ѝ тяло и има завишен билирубин – с около 200 пъти над нормалните стойности. Както Искра.бг Ви разказа по-рано това уврежда мозъка ѝ, което не позволява на детето да води самостоятелен начин на живот.

Най-добрите специалисти в света не дават надежда и казват, че състоянието е необратимо. Родителите обаче не се примиряват с подобни констатации. И в един момент откриват възможност – доктор Джихан Абазович от Сърбия твърди, че може да помогне и да постигне успех на около 80%.

Трябва да се направи трансплантация на стволови клетки в три поредни процедури. Манипулациите обаче струват скъпо – 88 000 лева и сумата е непосилна за близките на Доби.

Те обаче не са сами. От „Организация за закрила на българските граждани“ (ОЗБГ) създават горепосоченото мероприятие. До тях са десетки други граждани, готови да вземат участие. Велина Павлова от ОЗБГ разказва повече пред Искра.бг:

Включихме се в кампанията на Доби, за да помогнем на нея и близките ѝ. Направихме турнира, в който ще вземат участие любители на футбола. Ще има отбори, а всеки играч ще заплати такса от 10 лева за участие. Планирали сме да поставим и дарителски кутии. Събраната сума ще отиде по сметката на Добромира.

Събитието е пуснато едва вчера, а вече около 20 човека са се записали. Велина е приятно изненадана защото говорим за младежи, което показва загрижеността им към проблемите на околните и съпричастност:

Очакваме много граждани да заявят интерес. Вече имаме и един записан отбор. Предимно млади хора се включват, много млади мъже, което е похвално! Помощта им е безценна. Признателни сме и на община Бургас за предоставения безплатен терен.

Информация:

Дата и час на провеждане: 09.02.2020г. (неделя) от 09:00ч. до 18:00 ч.
Място на провеждане: Спортен център „Славейков“
Краен срок за записване: 06.02.2010 г. (четвъртък)
Номера за контакт: 0878 88 26 86  и 0885 02 33 33

Линк към събитието

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от