Бургаският районен съд заседава по делото срещу Бенчо Бенчев

0
208

Заседанието срещу общинския съветник Бенчо Бенчев е насрочено за 09:00 часа тази сутрин в Бургаския районен съд. По време на него ще бъдат разгледани обвиненията за лично укривателство на Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси – на 5 август 2018 година в дома му в Бургас властите са открили 57 броя патрони, представляващи боеприпаси без да има издадено надлежно разрешение.

В периода между 2 и 5 август 2018 г. Бенчев е помогнал на Желязков да премине през границите на Гърция и Турция, така че вторият да може да избегне и да осуети наказателно преследване. Помощта му се е изразявала в това общинският съветник да транспортира Митьо Очите от Солун до Истанбул и да му предостави стая на територията на турския град. Според закона това е престъпление по чл. 294, ал. 1 от НК и предвиденото наказание е до 5 години затвор.

До този момент бизнесменът има безупречно процесуално поведение и изцяло съобразено с целите на процеса. На 16 юли и на 15 август 2020 г. той напусна пределите на страната със съдебно решение, за да си направи медицински прегледи в болница в Истанбул.

Очаквайте подробности за развитието на делото.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments