Бургаският кмет: До ОУ „Любен Каравелов“ строеж няма да има

0
105
Строеж в училище
Снимка: Искра.бг

Имотът със започналия строеж, отстоящ само на един метър разстояние от територията на ОУ „Любен Каравелов“, ще стане част от училищния двор. Това решиха вчера общинските съветници в Бургас по предложение на кмета Димитър Николов. За целта той ще бъде отчужден. Предстои със собственика да бъде уточнено дали да се премине към вариант със заплащане или да му бъде предложен равностоен общински имот. Градоначалникът заяви:

„Категоричен съм, че при всички положения строеж на това място няма да има“

Междувременно собственикът на възстановения от съда в тези граници имот е длъжен да изпълни предписанието на Община Бургас за възстановяване на съборената от него училищна ограда.

Припомняме, че на 14 май родители и учители излязоха на протест. Тогава те изразиха опасенията си, че новата сграда ще се намира на по-малко от метър от единия корпус на училището и няма да има достатъчно отстояние от него.

Строителството започна на 7 май, а пред южната фасада на школото вече има излята бетонна фасада. Теренът върху, който се строи, е частен, върнат след реституция.

Справка в сайта на строителната фирма показваше, че там трябваше да изникне многоетажна фамилна сграда:

„Предстои изграждане на многоетажна фамилна сграда на улиците „Ивайло“ и „Л.Каравелов“ до оградата на у-ще „Л.Каравелов“ гр. Бургас. Районът е тих и спокоен, с удобно местоположение до училище, детска градина, на няколко минути от суперцентъра на град Бургас. Предвиждаме в сградата да бъдат изградени 2-стайни и 3-стайни апартаменти, както и обособени самостоятелни гаражи. Сградата ще бъде оборудвана с асансьор.“

Като начална дата за строителство беше посочено – януари 2019 г. Отново данни от сайта показват, че беше планирано да има 10 апартамента и 5 гаража, като от тях свободни бяха останали само две жилища и 1 гараж.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments