Бургаски родители искат нови пешеходни пътеки в квартал „Възраждане“

0
165
ОУ „Княз Борис I“
ОУ „Княз Борис I“. Снимка: Искра.бг

Родители на деца от ОУ „Княз Борис I“ настояват да бъдат изградени две нови пешеходни пътеки по улица „Св. Патриарх Евтимий“ в бургаския квартал „Възраждане“. Те са внесли подписка в Общински съвет-Бургас, в която призовават да бъдат взети мерки за безопасността на учениците, тъй като в района има натоварен трафик и това прави пресичането им трудно.

Кръстовището на улиците "Княз Бори I" и "Св. Патриарх Евтимий"
Кръстовището на улиците „Княз Бори I“ и „Св. Патриарх Евтимий“. Снимка: Искра.бг

Новите пешеходни пътеки трябва да бъдат изградени на кръстовищата с улиците „Сливница“ и „Княз Борис I“, откъдето минава маршрутът на голяма част от децата. Според родителите Община Бургас трябва да сезира съответните компетентни органи и да направи всичко възможно да бъдат взети мерки, защото в противен случай може да се стигне до неприятен инцидент

Кръстовището на улиците "Сливница" и "Св. Патриарх Евтимий"
Кръстовището на улиците „Сливница“ и „Св. Патриарх Евтимий“. Снимка: Искра.бг

В близост също така се намира сградата на СУ „Иван Вазов“, в която се помещава и ПГЕЕ „Константин Фотинов“. В двете учебни заведения също се обучават много деца и тийнейджъри от „Възраждане“, чиито път ежедневно минава по ул. „Св. Патриарх Евтимий“.

Сградата на СУ "Иван Вазов" и ПГЕЕ "Константин Фотинов"
Сградата на СУ „Иван Вазов“ и ПГЕЕ „Константин Фотинов“. Снимка: Искра.бг

В подписката, адресирана до Общински съвет-Бургас, са се подписали 138 родители на ученици от ОУ „Княз Борис I“. Тя ще бъде разгледана от постоянните комисии по обществен ред и сигурност, както и по транспорт и безопасност на движението.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments