Бургаски лекари спасиха 24-годишна родилка в кома и бебето ѝ

0
2265
Доктор Хубчев. Снимка: Фейсбук, Университетска болница
Доктор Хубчев. Снимка: Фейсбук, Университетска болница "Дева Мария"

Бургаски лекари спасиха бебето на 24-годишна жена в кома. Днес майката и детето са добре, споделят от екипа на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мария“.

Бременната пристигнала на мястото с линейка. Нямало придружители и информация за здравния ѝ статус. Лекарите разполагали само с моментите данни и ориентировъчни месеци от бременността.

От Центъра за спешна медицинска помощ се обадили и предупредили, че ще пристигне пациентка в тежко състояние. Тогава началникът на отделението по акушерство и гинекология доц. д-р Георги Хубчев светкавично организирал оперативен екип.

Линейката дошла, а в операционната вече били анестезиологът доктор Бистра Ботева, доктор Фатме Ахмедова, а също и сестрите Миткова и Георгиева. Направили изследване с ултразвук, а резултатите показали, че бебето е живо и доктор Хубчев започнал операцията.

Пет минути по-късно се родило момиченце, което тежало 2300 грама. При родилката също нямало сериозни усложнения.

Лекарят обяснява, че жената е направила екламптичен гърч. Кръвното ѝ било 220 на 120. Това можело да доведе до смърт, ако нямало навременна медицинска помощ.

Няколко дни по-късно майката е изписана в отлично здравословно състояние, а новороденото е останало за известно време под лекарско наблюдение.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от