Бургас също се включи в протестите срещу насилието над животни

1
361
Протест в Бургас
Протест в Бургас. Снимка: Искра.бг

Бургас също се включи в протестите срещу насилието над животни. Демонстрации са организирани днес в следобедните часове във всички големи градове на страната.

Повод за недоволството стана насилието над кучето Мечо. В момента към пострадалото животно има вълна от съпричастност. Десетки хора изявиха вече желание да го осиновят.

Извършител на насилието над кучето Мечо е Захари Шулев. На 29 ноември той беше оставен за постоянно в ареста заради деянието си от софийския съд. Самият Шулев обжалва постановената му мярка за неотклонение. В съдебната зала той обяви, че съжалява за действията си, а неговият адвокат посочи, че щял да иска друга мярка, защото Шулев имал постоянен адрес и работа.

Днешните протести са свикани не само в защита на малтретирания Мечо, а изобщо срещу насилието над животни. Те са под надслов „Да спрем насилието!“

Организаторите им са категорични, че искат да привлекат вниманието на цялото общество към закона, който действа в момента и който според тях е неработещ. Той беше приет от парламента преди 12 години след подобна вълна от гражданско недоволство.

Сега българи се обединяват с идеята да направят петиция, която да бъде входирана до институциите.

В Бургас протестиращите се събраха пред сградата на Общината в центъра на града. Те носеха плакати с искане да се спре насилието над животните, а самият Захари Шулев да получи наказанието, което е заслужил, а именно – затвор.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Виолета
Виолета
1 месец по-рано

А насилието срещу Хора ,кога ….