Бургас събира изявени художници във впечатляваща изложба

0
107
Посетители на изложбата
Посетители на изложбата. Снимка: Искра.бг

За 24-ти път край морето се събраха художници от различни поколения и сфери на изобразителното изкуство за пленера „Звук и цвят“. По традиция резултатите от творческата резиденция бяха представени пред бургаската публика днес в галерия „Георги Баев“ в Бургас. Организатор на събитието е „Дарик радио“.

Участват 13 изявени автори с емблематични изложби през годината, за да излязат от самотата на ателиетата си, да общуват и рисуват, вдъхновени от природата и морето. Сред характеристиките на начинанието са – приемственост и многообразие, среща на ярки артистични индивидуалности, атмосфера на диалогичност и приятелство, които все по-рядко откриваме в културното пространство.

В тазгодишния пленер отново са поканени: Емануела Ковач /участник в Есенните изложби в Пловдив’2023/, Нина Русева /самостоятелна изложба в Квадрат 500 ’2023/, Нора Ампова /с две самостоятелни изложби през годината в „Аросита“ и в „Littke Bird Place“/, Петя Денева /самостоятелна изложба в „Теа Алба“ ’2023/ , Румен Атанасов /самостоятелна изложба в галерия „Асен Пейков“, Севлиево/, Слав Недев /самостоятелна изложба в „Аросита“ и участник в Есенните изложби в Пловдив’2023/ и Стефан Божков /самостоятелна изложба в галерия „Червеното пони“, Пловдив’2023/. А новите имена, чиито произведения ще обогатят Колекция Дарик са Дима Дамянова, Калия Калъчена, Лилия Балева, Любомил Драганов, Момчил Георгиев и Стиляна Узунова.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments