Бургас отдаде почит към паметта на Апостола на свободата с шествие, организиранo от ОЗБГ

0
175
Шествие в Бургас
Шествие в Бургас. Снимка: Искра.бг

В Бургас беше отдадена почит към паметта на Апостола на свободата Васил Левски с традиционното факелно шествие, организирано от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/. То започна в 18:00 часа като участниците в него тръгнаха от сградата на общината.

 

След това, с факли в ръце, те преминаха по булевард „Алеко Богориди“ и се насочиха към Морската градина.

Бургазлии навлязоха в нея и се отправиха към паметника на Васил Левски. Там бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към делото на великия българин, дал живота си за свободата на нашата родина.

 

Реч държа представителят на родолюбивата организация Бисер Русимов. Деца, от своя страна, рецитираха стихотворения в памет на Апостола на свободата.

 

„Днес ние сме тук и имаме деца и наша задача е да ги научим те да не се научат на унизително пълзене! Нека всяко дете, родено под българско небе, да има свободата. Свободата – такава, каквато ни я е завещал Апостола. Какво е свободата в наши дни? Това са знанията и уменията, които имаме. А тях никой не може да ни ги отнеме. България живее днес. България е жива въпреки предателството, честността и почтеността ги има и днес и аз ги виждам в очите на всеки един от вас!“, обяви той пред събралите се на паметника участници в шествието. 

Русимов цитира думи на Ботев за Васил Левски и добави:

„Освен права към тази родина и татковина, ние имаме и задължения. И само когато осъзнаем същината на тези две думи, тогава за родината ще има истински просперитет. Да живее България!“

 

След това участниците в шествието паднаха на колене и запазиха минута мълчание, за да почетат паметта на Апостола на свободата. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments