Бургас и Несебър са най-криминални зони в областта

0
144
В Несебър и Бургас има най-много престъпления, особено през лятото. Снимка: Общомедия
В Несебър и Бургас има най-много престъпления, особено през лятото. Снимка: Общомедия

По данни от анализа за 2018 година основна част от регистрираните престъпления в Бургаско са извършени на територията на областния град и на Община Несебър. Въпреки това, общото число на противообществените деяния е значително спаднало, в сравнение с 2017 година.

Това каза главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов по време на годишния отчет-анализ на Областна дирекция на министерството на вътрешните работи. Той определи работата на хората под пагон край морето като „отлична“.

Главен дял сред криминалните деяния продължават да заемат престъпленията против собствеността, следвани от общоопасните такива и тези против стопанството. Главният секретар на МВР изрази задоволство и от взаимодействието между полиция и прокуратура.

За предстоящия летен сезон той каза, че отново ще бъдат командировани полицаи по курортите, но освен от Чехия, Полша и Румъния, за пръв път ще има униформени от Германия. Изпратените им български колеги от вътрешността на страната ще бъдат избирани по профил и специализация.

Главен комисар Нинов заяви, че след неутрализирането на групата на Димитър Желязков, полицията, ДАНС и Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” не трябва да допуснат сформиране на нова групировка, която да завладее отново наркопазара по морето.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments