„Булгаргаз“ договори газ за ноември

0
39
Булгаргаз
"Булгаргаз". Снимка: wikimedia commons

„Булгаргаз“ съобщи, че са били сключени договори за доставка на втечнен газ за ноември, като заявената цена за месеца ще бъде коригирана към по-ниска. От дружеството обявиха:

„В резултат на проведената прозрачна и конкурентна тръжна процедура за доставка на втечнен природен газ за месец ноември, Булгаргаз ЕАД осигури всички необходимите количества за клиентите си. На първия етап от търга се извърши предварителен подбор на заявилите интерес 13 фирми, като 10 отговаряха на условията и бяха поканени да предоставят обвързващи оферти.

До крайния срок, указан в процедурата, бяха получени оферти от 8 фирми от Европа, Азия и САЩ.

Класирането се извърши в съответствие с приетата методика за оценяване на офертите. При спазване на условията на тръжната процедура бяха избрани два доставчика на втечнен природен газ с осигурени слотове за регазификация и съхранение на терминала в Ревитуса – Mytilineos S.A. и DEPA Commercial S.A.

В рамките на проведената процедура бяха постигнати изключително конкурентни цени, които ще намерят отражение в предложената от Булгаргаз цена на природния газ за месец ноември.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments