„Бугати“ показа и продаде супер автомобил за 16.5 милиона евро

0
457
"Ла Вайтюр Ноар" (La Voiture Noire). Снимка: Bugatti

Най-накрая е тук – единственият Bugatti La Voiture Noire.

Модерната интерпретация на личния Type 57 SC Atlantic на Жан Бугати, която е загубена по време на Втората световна война, бе описана от производителя като най-скъпата нова кола, продавана някога. С цена от 11 милиона евро (около 12.5 милиона долара) преди данъци, няма как да не им повярвате. Говорейки днес по време на автомобилното изложение в Женева, президентът на „Бугати“ Стефан Уинкелман заяви, че колата е продадена за 16.5 милиона евро (18.7 млн. долара), с включени данъци.

„Ла Вайтюр Ноар“ (La Voiture Noire) се определя като най-мощната, най-луксозната и най-скъпа хипер спортна кола.

"Ла Вайтюр Ноар" (La Voiture Noire). Снимка: Bugatti
„Ла Вайтюр Ноар“ (La Voiture Noire). Снимка: Bugatti

Целият автомобил е направен на ръка, като каросерията е карбонова. Двигателят е 16-цилиндров с мощност 1500 конски сили и максимален въртящ момент 1600 Нм.

"Ла Вайтюр Ноар" (La Voiture Noire). Снимка: Bugatti
„Ла Вайтюр Ноар“ (La Voiture Noire). Снимка: Bugatti

За купувача на уникалното „Бугати“ се споменава, че е голям фен на марката и е влюбен в „Тайп 57 ЕсСи Атлантик“. Тази кола се произвежда между 1934 и 1940 година. От „Тайп 57 ЕсСи Атлантик“ са направени 710 бройки.

Автомобилът се задвижва от бензинов мотор с работен обем 3257 кубика, използван и от „Тайп 49“, но модифициран от Жан Бугати – най-малкият син на основателя на „Бугати“ Еторе Бугати. Дизайнът също е на Жан Бугати.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments