БСП за Бюджет 2024: Очертават се проблеми в образованието, здравеопазването и Спешната помощ

0
434
Пари
Пари. Снимка: СДВР, Facebook

Парламентарната група на БСП проведе среща със синдикат „Защита“ по тяхно искане във връзка с Бюджет 2024. От страна на социалистите присъстваха Георги Гьоков, Ирена Анастасова, проф. Румен Гечев, Богдан Боцев и Валентина Димова.

По време на срещата, която премина под знака на неяснотата на окончателните параметри на държавния бюджет за следващата година, се очертаха множество проблеми в образованието, здравеопазването и Спешната помощ, предимно свързани с недофинансирането на секторите и липсата на кадри.

Синдикатите изразиха недоволството си от това, че заложеното в бюджета за предходната година увеличение на заплатите в ЦСМП не е достигнало до всички служители в договорените параметри. Подчертана беше нуждата от средства за закупуване на защитно работно облекло и увеличение на парите за храна за здравните работници.

Народните представители от БСП подкрепиха исканията на синдиката за подобряване на условията за работещите в тези системи. Те изразиха готовност да бъдат обсъдени в ръководните органи на партията и внесени между първо и второ четене на Бюджета.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments