БСП внася втория вот на недоверие към правителството

0
33
Корнелия Нинова
Корнелия Нинова. Снимка: Facebook

БСП внася в парламента втория вот на недоверие към правителството. Този път причината за него е свързана с политиката в сектор отбрана и национална сигурност. Това заяви председателят на партията Корнелия Нинова, цитирана от „БНР“

Инициативата на социалистите е подкрепена с подписите на двете опозиционни партии „Възраждане“ и „Има такъв народ“, както и при първия вот, който беше на тема „Енергетика“.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова внасянето на вота на недоверие няма да попречи на разглеждането на Бюджет 2024, тъй като двете неща могат да се движат паралелно. 

Тя добави, че част от мотивите за вота е и темата „Шенген“, където не се виждал никакъв прогрес, въпреки че хората и бизнесът отдавна очакват положителна развръзка в тази насока. 

Нинова разкритикува депутатите за липсата на кворум днес, поради което заседанието на парламента не можа да започне дори след два опита. Тя напомни, че има много важни въпроси за решаване, тъй като трябва да започнат обсъжданията по данъчните закони и бюджета за следващата година. По думите ѝ от БСП са готови и ще внесат алтернативно предложение за него. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments