БСП сигнализира за недопустима намеса на служебното правителство в изборите

0
66
Корнелия Нинова
Корнелия Нинова. Снимка: БСП

Изпълнителното бюро на БСП подаде сигнал за поредното според тях недопустимо вмешателство в предстоящите извънредни парламентарни избори, които са насрочени за 2 април тази година. От левицата смятат, че намесата е от страна на служебния кабинет на президента Румен Радев. Те са сезирали Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ и Парламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/. 

В своя сигнал БСП припомня междинния доклад на Бюрото за демократични институции и права на човека /БДИПЧ/ за предсрочните парламентарни избори.

„В него ясно беше констатирано, че президентът и служебният кабинет са разпознаваеми в предизборната среда с критични изявления, насочени главно срещу БСП“, пише ръководството на партията. 

Според лидерите на левицата недопустимото поведение продължава и сега, а свидетелство за това са публичните изявления в национални медии на служебния министър на правосъдието Крум Зарков и вицепремиера Атанас Пеканов.

Сигналът представя извадка от предаването “Защо, г-н министър?“, излъчено на 5 февруари по „bTV“, в което служебният министър Зарков отправя негативни и неверни твърдения и внушения за състоянието, ролята, бъдещето и политиките на БСП.

В свое участие в предаването “Панорама“, вицепремиерът Пеканов също изразява крайно негативно мнение срещу БСП. Той обвинява партията в популизъм, както и в липса на изконни леви ценности и идеи.

Изпълнителното бюро на левицата определя тези изявления на служебните министри като грубо вмешателство във вътрешнопартийните работи на БСП.

Ръководството на партията припомня, че съгласно Конституцията една от основните задачи на всеки служебен кабинет е да проведе честни и прозрачни избори, а не намеса в тях. Те изразяват и притеснение, че това тенденциозното негативно отношение на правителството срещу БСП ще се засилва с наближаване на изборите на 2 април.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments