БСП ще върне мандата на Радев неизпълнен

0
31
БСП
БСП. Снимка: Искра.бг

БСП ще върне неизпълнен мандата на президента Румен Радев. Това обявиха по време на извънреден брифинг от партията.

Решението на социалистите идва, след като мнозинството народно представители отхвърли програмата им в пленарната зала. Тя трябваше да бъде основата, върху която да стъпи следващият кабинет в рамките на сегашния парламент.

„Това, което се случи днес беше тест на българското общество кой от коя страна на тази, както ние я нарекохме „разделителна линия“ на хората и партиите, които искат да се борят с корупцията и на тези, които искат да защитават корупцията – кой от коя страна застава. Това, което направихме последните седмици, беше да разработим програма, разработена от трите партии, включваща предложенията на „Има такъв народ“ /ИТН/, които да отразят това по какъв начин искаме да се развива България, в която програма ясно беше записано изборът на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ Бойко Рашков, приемането на Закона за антикорупция и създалата се ситуация с председателя на КЕВР, а именно избор на председател на КЕВР в срок до 12 август.“, обясни Георги Свиленски.

Според него опасността, която предстои пред държавата от днес нататък, е отговорност на тези, които не подкрепиха България да има работещ парламент и работещо правителство.

„От указанията на Десислава Атанасова и Йордан Цонев заедно парламентарните групи на „Има такъв народ“, ДПС и „Възраждане“ саботираха и извадиха от програмата на парламента именно законодателната програма, предложена от парламентарната група на БСП. Ясно стана ясно на всички нас, а и на българските граждани, че „Възраждане“ са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС. Ясно стана, че от първия ден, в който ИТН заявиха желание за разговори, всичко е било едно лицемерно поведение и те никога не са имали намерение България да има правителство и работещо мнозинство. В тази ситуация и според решението на нашия Национален съвет, ние утре ще върнем мандата на президента Румен Радев като неизпълнен.“, обяви още той и добави, че след случилото се днес никой не трябва да има съмнения за зависимостите между ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“.

Това означава, че предстоят предсрочни парламентарни избори.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments