БСП се заинати и остава извън Народното събрание

0
104
Пресконференция БСП. Снимка: пресцентър БСП
Пресконференция БСП. Снимка: пресцентър БСП

Дали БСП ще се върне в пленарната зала и по какъв повод – това ще реши колективният висш орган на партията, но засега социалистите твърдо стоят зад решението си да не участват в заседанията на Народното събрание, заяви пред Би Ти Ви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Имаме взето решение на Националния съвет от неделя да напуснем парламента… Националният съвет е най-висшият ни орган и ние изпълняваме приетите от него решения„, допълни Нинова.

По думите й управляващите сами са „влезли в правната каша“ и трябва сами да се оправят. „Етикетът на всичко това е подигравка с правото, подигравка с парламентаризма. Така не се прави„, каза Нинова. Случващото се около промените в изборното законодателство било „най-ниско равнище на законодателния процес„.

Нинова не уточни дали от БСП ще влязат да гласуват при евентуално вето на на президента Радев върху вече приетите промени в Изборния кодекс. Във вторник на пресконференция Изпълнителното бюро на партията обяви, че депутатите щели да обикалят из страната, за да „решават проблемите на хората„.

Депутатите от БСП нямало да взимат дневната си надница, както и да не ползват автомобили, отговори Нинова на въпрос дали те ще получават заплата, след като не ходят на работа. „В парламентарния правилник е записано, че щом не ходим на работа, не получаваме възнаграждения„, посочи Нинова.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments