БСП предложи премиерът да не може да харчи пари безконтролно, управляващите не се съгласиха

0
141
Корнелия Нинова
Корнелия Нинова. Снимка: Facebook

Управляващите отхвърлиха предложението на БСП за промени в Закона за публичните финанси, с които на практика щеше да спре порочната практика публични средства да могат да се раздават от който и да е министър-председател. От левицата обявиха, че целта им е била парите, събрани от българските данъкоплатци, да отиват обратно при тях, а не в чекмеджетата на властта. Според БСП в момента те се раздават на приближени фирми и кметове за потушаване на народното недоволство, както и за купуване на гласове.

„Затова едно от нещата, които ще променим след края на Борисов, е правилно планиране на бюджета, харчене през парламента и пълна прозрачност за всеки изхарчен лев“, написа в профила си в социалната мрежа Facebook лидерът на левицата Корнелия Нинова и допълни:

„За десет години управление той наложи изключително порочния модел да раздава по свое лично усмотрение извън гласувания Закон за бюджета около два милиарда лева годишно, което доби популярност като раздаването от „прозореца на джипа“. Обикновено на приближени на властта фирми и общини или за потушаване на недоволство и купуване на гласове. Но това са парите, събрани от всички данъкоплатци. Всеки лев, събран от хората, трябва да стигне до хората, а не до чекмеджетата на властта.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments