БСП поиска обяснение за избитите животни в Странджа

0
167
Снимка: Фейсбук, Корнелия Нинова
Снимка: Фейсбук, Корнелия Нинова

Няма категорични данни за чума по животните в Странджа.

Решението е на Върховния административен съд (ВАС) и стана повод за остри реакции в парламента. От БСП поискаха премиерът на България Бойко Борисов да бъде изслушан.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова пожела да разбере защо животните са били избити, районът е обезлюден, защо е заличен трудът на много семейства, а Европейският съюз (ЕС) е бил излъган.

Нинова допълни, че е настъпило време за справедливост и по тази причина Борисов трябва да отговори на питанията и да даде обяснения. Тя подчерта, че ще помогне на всеки, който е засегнат и иска да внесе граждански иск.

Министърът на земеделието Десислава Танева коментира, че решението на съдебния орган не поставя под съмнение наличието на чума по дребни преживни животни, а представителите на животинския свят не подбират кой е на власт.

По рано Корнелия Нинова повдигна темата и в профила си в социалната мрежа Фейсбук. Там тя написа:

Помните ли Шарково, Болярово, баба Дора, Ани и стотиците животни, избити в Странджа? Ние бяхме там. Правихме жива верига, за да ги защитим. Бяхме в домовете им, бяхме до тях на протеста. Мен ме обвиниха,че организирам преврат срещу правителството. ГЕРБ подадоха сигнал до прокуратурата, че съм заплаха за националната сигурност. Не се огънахме и с колегите депутати останахме до хората. Истината победи. Днес е ден за справедливост. Върховният административен съд се произнесе окончателно. Ето само част от мотивите му: “В разглеждания казус липсват убедителни доказателства за развитието на болестта чума по дребни преживни животни във времето и в конкретния регион.” Това решение дължим на една смела българка – Ани, която не се предаде и заедно доведохме битката докрай. Но не трябва да спираме дотук. Виновниците трябва да понесат отговорност.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments