БСП обвини: ГЕРБ управлява заедно с ДПС!

0
83
Народно събрание
Снимка: Народно събрание, Ирина Мазганова, Архив

БСП обвини ГЕРБ, че управлява заедно с ДПС. Според социалистите „Движението за права и свободи“ е част от властта, макар и задкулисно и въпреки че официално се опитва да се разграничи от нея.

Повод за реакцията на БСП стана факта, че днес кворумът за започване на пленарното заседание на парламента беше осигурен именно от депутатите от ДПС. Както Искра.бг ви съобщи при първия опит народните представители от „Движението за права и свободи“ не бяха в пленарната зала и се регистрираха 120 депутати при необходими 121. При втория опит обаче от „Движението за права и свободи“ влязоха и всички народни представители натиснаха пуловете.

Очаквано от БСП не се регистрираха. Както съобщи в Бургас Корнелия Нинова изключение ще бъде направено само при гласуването на второ четене на промените в Изборния кодекс. Причината е, че с тях се урежда машинното гласуване за предстоящите парламентарни избори.

Стоян Мирчев от БСП беше категоричен, че сме свидетели как в ключови моменти и за важни закони ГЕРБ и ДПС си подават ръка, предаде „Dnes.bg“. Според него „Движението за права и свободи“ винаги е било част от управлението и това се вижда и при гласуването на държавния бюджет, който те винаги подкрепят. Освен това по неговите думи „Обединените патриоти“ са се превърнали в патерица на ДПС, защото те били просто листът, зад който се крие този процес.

Мирчев каза още, че ГЕРБ и ДПС са превърнали политическата реалност в България в един пазар. Политиката била отдавана на концесия, а въпросът бил какви облаги получава срещу подкрепата си „Движението за права и свободи“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments