БСП няма да се върне в парламента въпреки призива на Радев

0
77
зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков
зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков

Народните представители на БСП няма да се върнат в пленарната зала, въпреки призива на президента Румен Радев да присъстват при обсъждането на ветото му върху последните промени в Изборния кодекс.

Мотивът на БСП е, че могат да се върнат в парламента само при отмяна на всички „скандални разпоредби“, приети преди две седмици – връщане на преференциите в стария им вид, изчистване на избирателните списъци от „мъртви души“, въвеждане на машинното гласуване, обжалваемост на решенията на ЦИК във Върховния административен съд.

Чухме и разбрахме този призив, но имаме ясни условия. Ще се върнем в парламента при отмяна на скандалните разпоредби. Ветото дава тази възможност„, обяви зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Крум Зарков, предаде „Фокус“.

На въпрос дали участието на БСП в дебатите по ветото е нужно, за да бъде прието то, той каза, че управляващите се готвят да разиграят цирк, а за отхвърляне на ветото са нужни 121 гласа, тоест отсъствието на БСП няма да помогне.

От БСП отново обявиха, че с промените в Изборния кодекс ГЕРБ си отваря възможност да фалшифицира резултатите от изборите за евродепутати през месец май.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments