БСП изключи Явор Божанков

0
23
Явор Божанков
Явор Божанков. Снимка: БСП

Парламентарната група /ПГ/ на „БСП за България“ призова Явор Божанков да напусне Народното събрание и да освободи мястото за следващия в листата. Решението за изключването от групата е било взето единодушно.

От пресцентъра на БСП уточняват, че правилникът им предвижда: „Чл. 26 (2) Всеки народен представител е длъжен да изпълнява решенията на ръководството и Общото събрание. Може да изразява несъгласие на Общото събрание, но след вземане на решение, е длъжен да го изпълнява. (3)… Парламентарната група може да изключи член на групата при системно неучастие в работата на Народното събрание и на парламентарната група или при значителни нарушения на политиката на БСП и коалиционното споразумение. Решението се приема с мнозинство от две трети от членовете на Парламентарната група.“

Причина за решението е станало изказване и гласуване на Божанков за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна, въпреки решението на Националния съвет на БСП и Общото събрание на парламентарната група да се гласува „против“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments