БСП избира председател на партията си

0
61
БСП
Снимка: Скрийншот от Google Maps

Днес членовете на БСП пряко избират председател на партията си. Това се случва за първи път в историята на политическата сила. А за да бъде валиден вотът, в него трябва да участват поне половината от членовете.

Общинските и районните съвети на БСП предварително са изготвили избирателните списъци, по които трябва да се гласува. Те са били предадени на комисии, които са ги съхранявали до днес.

Припомняме, че в началото бяха издигнати 55 кандидати. Малко след това едва петима от тях декларираха пред Централната комисия, че ще участват в надпреварата – Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Георги Тодоров, Красимир Янков и Валери Жаблянов. Последните двама се отказаха под предлог, че го правят в знак на протест срещу сегашното ръководство и го обвиниха в манипулации на изборния процес. Малко след това и Тодоров се отказа, изтъквайки, че няма равнопоставеност между кандидатите.

Изборите започнаха днес в 07:00 часа и ще продължат до 19:00 часа. Всеки, който иска да упражни правото си на глас, трябва да представи лична карта.

В страната има 1140 стационарни, подвижни и мобилни секции. Последната ще се движи по график между по-малките населени места.

След като приключи изборният ден резултатите ще бъдат засечени трикратно от ЦКПИ. Целта е да се избегнат всички грешки и възможности за спекулации. До 48 часа Централната комисия трябва да съобщи резултат от прекия избор на председател на БСП.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments