Брутална жестокост: Служители от старчески дом пребиват възрастна жена

4
9941
Насилие в старчески дом
Насилие в старчески дом. Снимка: Скрийншот видео

Поредно зверско нападение над възрастен човек беше публикувано в социалните мрежи. Този път то е от старчески дом „Оранда“ в Пея, Косово. От видеото се вижда как млада служителка бие жена, а на заден фон се чува как други хора от персонала се смеят.

От местни медийни публикации се разбира, че медицинската сестра, нападнала и унижила възрастната жена, страдаща от деменция, е била задържана. В ареста е и съучастничката й, снимала клипа. Всичките четирима души от персонала, участвали във видеото, са били уволнени от ръководството на дома.

Пенсионерката живеела от известно време в този център, тъй като децата й били в чужбина. За дома се знае, че се грижи за възрастни хора и то на доста висока месечна такса. Местните жители са потресени от факта, че млади момичета могат да си позволят подобно отношение към намиращите се там хора.

Министърът на правосъдието в Косово Албулена Хаджиу посочи във Facebook, че е шокирана от нападението срещу възрастната жена и че разследванията от този вид трябва да бъдат задълбочени. Според нея това не е единственият случай на злоупотреба в този дом.

Тези шокиращи кадри показват колко са беззащитни възрастните хора в старческите домове в цял свят. Как са принудени да търпят унижения и побоища от страна на персонала.

Не са й малко случаите в България, където възрастните хора са подлагани на изтезания и физическо посегателство. Това се отнася най-вече за държавните домове, където през годините сме виждали шокиращи кадри от насилие и смърт. В частните учреждения „уж“ условията са по-добри, но са непосилни за по-голямата част от българите.

Този проблем е всеобщ и не трябва да се гледа с пренебрежение, тъй като става въпрос нашите родители.

Абониране
Известие от
guest

4 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Ташко
Ташко
1 година по-рано

Направо и махам главата мъртвите и дееба

Ваня
Ваня
1 година по-рано

Изрод мръсен , ако те хвана !

Ивайла
Ивайла
1 година по-рано

ЛЕЛЕЛЕЛЕЕ АКО БЯХ ТАМ ТАЯ СЛУЖИТЕЛКА ЩЕ Я СМАЧААААААААА И ЩЕ Я МЕТНА ОТ ПОСЛЕДНИЯ ЕТАЖ ДА УМИРА ДЕЕЕБАААА

Тервел
Тервел
1 година по-рано

Кво са позволява тая мърша да гние в ада дано