Бронзови медали за баскетболен клуб „Тунджа“ в елитен турнир

0
33
Баскетболен клуб „Тунджа“
Баскетболен клуб „Тунджа“. Снимка: Община Ямбол

Баскетболистите на „Тунджа“–Ямбол до 15-годишна възраст станаха трети и спечелиха бронзовите медали в престижния турнир „Балканска купа“, който се проведе в от 15 до 18 август в Одрин, Република Турция, съобщиха от Община Ямбол.

Възпитаниците на треньора Милен Костов се състезаваха в конкуренцията на осем отбора, като стартираха в група с турските „Едирне ФСМ“, „Чорлу Ата“ и сръбския ОКК „Белград“.

Победи срещу „Чорлу Ата“ /85:42/, „Едирне ФСМ“ /55:47/ и загуба срещу ОКК „Београд“ /45:45/ поставиха отбора на втората позиция в групата, която по регламент отреди на тима да излезе в мач за бронзовите медали срещу баскетболистите на „Киркларели Беледие“. В този сблъсък родните спортисти се представиха блестящо и записаха победа със 74:56, печелейки бронзовите медали.

В близко бъдеще за тима от Ямбол предстои участие в още няколко международни състезания, които ще бъдат подготовка за новия сезон в Елитна група „Изток“ до 16-годишна възраст. Треньорът на тима Милен Костов счита, че това ще бъде ново предизвикателство за момчетата и се надява те да покажат на какво са способни.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments