Братята, задържани за смъртта на мъж в Брезнишко, са привлечени като обвиняеми

0
300
Криминалистична лаборатория, патрулен автомобил
Криминалистична лаборатория, патрулен автомобил. Снимка: МВР, Архив

Двамата братя, които бяха арестувани за смъртта на 69-годишния мъж от брезнишкото с. Режанци, са привлечени като обвиняеми. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник.

Припомняме, че сигнал за починал мъж под навес в къщата му в брезнишкото с. Режанци е бил подаден около 07:20 часа на 4 ноември на тел. 112. Пристигналите на място медици са констатирали смъртта, а при предприетия оглед криминалистите са установили разбита входната врата на къщата, от която са били откраднати 3 ловни пушки, мобилен телефон и приемник за телевизор.

В рамките на оперативните действия, проведени под наблюдението на Окръжната прокуратура в Перник, разследващите задържали двама братя на 40 и 44 години, познати на полицията и осъждани. Служителите на реда са установили, че 44-годишният е бивш зет на починалия и семействата от дълго време имали непрекъснати търкания и проблеми.

Ловните пушки са били намерени скрити в гориста местност в района на пернишко село.

Първоначално е започнато разследване за убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс, но след извършената аутопсия е установено, че смъртта е настъпила от получен инфаркт. Така разследването продължава по образувано досъдебно производство за грабеж – чл. 199, ал. 1, т.2 вр. чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс.

След проведени множество процесуално-следствени действия двамата братя са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление и са привлечени като обвиняеми. Предстои да бъде внесено искане в съда, за налагане на мярка за неотклонение.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments