Божков ще обжалва постоянния си арест

0
40
Васил Божков
Васил Божков. Снимка: Христо Касабов, БТА

Адвокатите на бизнесмена Васил Божков ще обжалват съдебното решение клиентът им да остане в ареста за постоянно. Очаква се документите да бъдат внесени днес или най-късно утре, като следващото заседание ще бъде на 5 септември, предава „NOVA“.

Припомняме, че вчера Софийският градски съд /СГП/ прие, че няма опасност Божков да извърши ново престъпление, но може да се укрие и заради това го остави в ареста. От Прокуратурата обявиха в съдебната зала, че той има бизнес комуникация с граждани на Русия, които попадат в санкционния списък на Европейския съюз, сред които е Евгений Пригожин и Алексей Гарбер.

След края на съдебното заседание, Васил Божков написа следната публикация в социалната мрежа Facebook:

„Правосъдие в България още няма. Има бухалки. Реформирани“.

Адвокатът на Божков – Георги Гатев изключи варианта Божков да се е прибрал след сключена сделка с някого и е категоричен, че няма подобно нещо.

„Знам какви мерки бяха предприети за неговото идване в България, знам какви бяха причините и пречките той да не може да се върне своевременно, знам какви молби е пускал, до кого ги е пускал, така че няма никакви договорки, това което го пишат ваши колеги в медии с някакви колаборации, сключена с определени хора, политически сили, това са измишльотини“, заяви той и добави, че в противен случай бизнесменът е нямало да бъде арестуван. Защитникът не е обсъждал с Божков дали ще бъде свидетел срещу Владислав Горанов и Бойко Борисов.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments