Бой между първокласнички – виновна ли е учителката им?

1
2799
Майката. Снимка: Скрийншот от репортаж на БНТ
Майката. Снимка: Скрийншот от репортаж на БНТ

Майка на първокласничка сигнализира, че дъщеря ѝ е удряна и унижавана от класния ѝ ръководител. Случаят е от 11-то училище „Христо Ботев“ в Благоевград. От Регионалното управление по образованието правят проверка, предаде „БНТ“.

Стефани и друго момиченце се скарали в час по физическо. Разправията им преминала в бой и двете били заведени при основния си преподавател Миглена Димитрова.

Майката Надежда Йосифова обяснява, че другото дете се оплаква на педагога, че Стефи я е била. Това обаче не било така, защото и двете са проявили агресия. Класната казала на Стефи да стои без да мърда, а на втората да я удари силно. Това се случило пред целия клас, а нарочената паднала на земята.

Според думите на родителя по-късно през деня друг съученик поискал молив, а потърпевшата нямала и му отказала. Тогава учителката минала зад нея и я плеснала зад врата.

Миглена била при директорката и отрекла да е удряла повереното ѝ дете. Признала обаче, че е подходила по-емоционално.

Ръководителят на учебното заведение Радка Ризова твърди, че наистина е имало въпрос към Стефани: „Как би се почувствала, ако теб те ударят?“ и тогава другата ученичка върнала шамара.

Димитрова е учител от 22 години. За първи път има подаден сигнал срещу нея. По желание на семейството Стефани вече е преместена в друга паралелка, но остава в същото училище.

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Асенка Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Асенка
Асенка

Да виновна е.На учителят работата е да закриля,възпитава и да учи децата а не ……….