Бой и тейзър пред бургаска дискотека. Замесен е синът на съдружник на Пламен Дишков-Кела

5
8906
Сбиване пред дискотека в Бургас
Снимка: Скрийншот от видеокамера

На 11 декември, около 05:00-06:00 ч., има сбиване до чалга дискотека „Dock 5“ на морската гара в Бургас. За случилото се до Искра.бг сигнализира наш читател Х. Г. и родолюбците от Организация за закрила на българските граждани /ОЗБГ/, които ни изпратиха кадрите от последното видео. Други очевидци съобщават, че в клуба проблеми има почти всяка седмица. Според тях подобно сбиване е имало и на 3 или 4 декември, но никъде не се открива информация за него.

Кои са участниците в екшъна от последния уикенд?

В основата на конфликта стои 23-годишният рожденик Васил Киряков, който е син на местния бизнесмен Иван Киряков, по прякор Бенката. Бащата, от своя страна, е познат и като съдружник на друг известен бургазлия Пламен Дишков-Кела.Как възниква разпрата?

Васил Киряков се спречква с друг клиент на нощното заведение, след което боят между двете компании започва вътре в дискотеката и се пренася пред нея. Групата на първия вади тейзър срещу другите момчета, което се вижда и във видеото. В началото боят е бил в непосредствена близост до водата, което от своя страна създава сериозни предпоставки за фатални инциденти.

Васил Киряков
Васил Киряков. Снимка: Фейсбук

Според източници на медията ни Киряков-младши е бил силно превъзбуден в поведението си. Тъй като на въпросната дата той е имал рожден ден, вероятно тогава е отбелязвал празника си, който е завършил с размяна на юмруци.

 
Кой е Иван Киряков-Бенката?

Бенката е управител на „ПРО АГРО ИНВЕСТ“ ООД, а синът му, в съдружие с други хора /между които и бащата/, са собственици на фирмата. Дяловото участие на Васил Киряков е 30%.

Името на бащата се свързва и с други юридически лица: „СТРАНДЖА-САКАР“ ЕООД, „ВОДНО СТОПАНСТВО БУРГАС“ АД, „СААНДС-97“ ООД, „ИНТЕР-УНИВЕРС“, „ИНТЕРКАР“ ООД, „ДИВА ЛЕС“, „ОМЕГА“ ООД, „АКВА СИСТЕМС“ АД, „АКВАПОНС – ВИК КРЪСТИНА“ ДЗЗД. Фирмите, които Иван Киряков е управлявал заедно с Пламен Дишков-Кела, са „ОМЕГА“ ООД, „СААНДС-97“ ООД, „ИНТЕРКАР“ ООД.

Каква е ролята на общинската управа относно насилието в дискотеките?

Преди около 10 години кметът на Бургас Димитър Николов направи опит /поне привидно/ да спре мелетата пред нощните клубове. Той отне разрешителното за работа след 00:00 ч. на два от тях – „4as pik“ и „Vogue“. Някъде тогава, след среща на компетентните органи, бе взето решението до дискотеките да не се допускат и определени лица – окачествени като конфликтни личности, чието присъствие крие рискове от физически спречквания. Както можете да се досетите, мерките нито се спазваха, нито просъществуваха дълго. Съответно – не доведоха и до желания резултат, а именно сигурността на гражданите и спокойствието, че излизайки да се забавляват, няма да им се случи нищо лошо.

 
Към днешна дата са множество въпросите, които в подобна ситуация бихме искали да зададем на отговорните институции. С надеждата да получи отговор за тях, редакцията ни ще изпрати запитване до кмета Димитър Николов, в което питаме: 

  • Колко време след постъпване на сигнала до полицията, служителите на закона са се отзовали на място? Какви действия са предприели и имало ли е задържани?
  • Отразено ли е в бюлетина на ОДМВР-Бургас сбиването от 3 или 4 декември?
  • Какви мерки ще предприеме кметът Димитър Николов относно казуса и дали изобщо ще вземе отношение по проблема със сбиванията пред нощните заведения?
  • Докога наследниците на хората с пари ще налагат необезпокоявани „справедливост“, сигурни, че за тях законите не важат. Ако този инцидент беше завършил с фатален край, кой щеше да носи отговорност?

Говорителят на ОДМВР-Бургас коментира пред медията ни, че за сбиването е бил подаден сигнал до Първо РУ-Бургас от един от потърпевшите. Към момента се свалят записи от камери, разпитват се свидетели и се снемат показания. Казусът тепърва ще се изяснява.

От Искра.бг предоставяме право на отговор на всички засегнати страни.

Абониране
Известие от
guest
5 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Клиент
Клиент
1 година по-рано

Завръщане в 90 те години

Анархия
Анархия
1 година по-рано
Reply to  Клиент

направо зората на абуригените

Баба ти
Баба ти
1 година по-рано
Reply to  Клиент

От самото начало беше ясно, че това аще е новото сборище на селяндурите. Само се надявам да ходят само там и никъде другаде. 🙂

Кърпел
Кърпел
1 година по-рано

Наспали се и рано, рано и започнали физзарядката. Де пусто дърво неокастрено…

Баба ти
Баба ти
1 година по-рано

Пазят чисто пред дискотеката гледам 😂😂😂