Борисов за апартаментите: Ако има лобизъм, ще го поправим!

0
72

Премиерът Бойко Борисов коментира информацията, че законови поправки са улесниили висок строеж на фирма „Артекс“, от която апартаменти са закупили хора от ГЕРБ във властта. Министър-председателят обеща, че ако има лобизъм, той ще бъде поправен.

„Ще се ангажирам същата тази парламентарна група да вкара контразакон, който да го отрегулира“, посочи Борисов, но каза, че не вярва това да е така, цитиран от „Днес“.

„Ако има нарушения, надали има някой по-нетърпим от мен. Ние ще се поправим“, добави още той.

„По телефона всичките ми обясняват, че 100% всичко им е законно, включително, че законът, когато е приеман, не важи за бъдеще време, били са минали тези проекти“, коментира Борисов, но посочи, че е възложил да се провери и „всеки, който си е привишил правата, ще си понесе последствията“.

„Ние нашите последствия ще си ги понесем – дали ще е петно, дали ще е белег. Когато се прибера в България, ще събера колегите, замесени в скандалите. В ГЕРБ ще си понесем последствията. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на БСП. И ГЕРБ благодарение на българския народ им нанесе толкова удари, колкото няма в цялата история. Как ще оневиним БСП за лагерите, за националните катастрофи, за съсипването на икономика, за фалитите на банките?“, попита премиерът.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments