Борисов освободи Първанов и Колева

0
206
Бойко Борисов, пресцентър МС

Красимир Първанов е освободен от длъжността заместник-министър на енергетиката със заповед на министър-председателя Бойко Борисов. Подписана е и заповедта за освобождаване на Ваня Колева от поста заместник-министър на младежта и спорта.

Първанов подаде оставка тази сутрин, а Колева – на 23 март (събота).

Припомняме, че в понеделник се появи информация, че през есента на 2018 г. Първанов се е сдобил с апартамент на преференциални цени от фирма „Артекс“. Заради същата причина оставки подадоха министърът на правосъдието Цецка Цачева и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.

Казусът с апартаментите на управляващите започна с информация за имотна сделка между председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов фирма „Артекс“, осъществена на преференциални цени. КПКОНПИ се самосезира за покупката на имоти от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева. От Антикорупционния орган съобщиха, че ще се изследват всички данни и обстоятелства, публикувани в медиите, включително пазарните цени на визираните имоти, произхода на средствата за покупката им, както и търговия с влияние и конфликт на интереси при приемането на законодателни промени от страна на Народното събрание.

Ще бъде проверена и дейността на фирмата продавач „Артекс инженеринг“ АД, както и нейното евентуално участие в обществени поръчки. Комисията ще проверява сделките на фирмата, ще изиска данни и за получените разрешения за строителство. КПКОНПИ ще провери дали има лица от политически партии, свързани с фирмата, както и дали са правени предизборни дарения.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments