Борисов: Който спинка сладко, има чиста съвест!

0
234
Бойко Борисов. Снимка: МС
Бойко Борисов. Снимка: МС

Който спинка сладко има чиста съвест.

Това заяви смееки се премиерът на България Бойко Борисов на среща в Стара Загора, която се проведе с кметове и членове на ГЕРБ. Изказването му се отнася за снимките от жилището му, които се появиха в публичното пространство.

Той пожела успех на бъдещия проект на Цветан Цветанов, който напусна ГЕРБ. Борисов уточни, че през годините не е казал нито една лоша дума за Цветанов. Не му е приятно и да чува такива:

Което куче ме е захапало, все е побесняло!

Премиерът взе отношение и по темата с коронавируса. Той обясни, че всички се страхуваме от него. Вчера от Световната здравна организация са коментирали, че идва втора вълна, а болестта е станала по-смъртоносна. Мерките са били облекчени, защото на хората им е трудно да издържат на ограниченията:

Това и враговете ми го признават – с няколко месеца, с разумни усилия и дисциплина успяхме да задържим положението.

От Искра.бг припомняме, че Цветанов напусна ГЕРБ в сряда. Той обяви решението си в дълга публикация, споделена в социалната мрежа Фейсбук. Ето какво гласяха част от думите му:

„Напускам партията, за чието създаване и укрепване съм работил дълго и усилено, убедено и безрезервно. Работата ми сред хората от тази партия през изминалите години изпълваше живота ми със смисъл и удовлетворение. От ГЕРБ тръгваше оптимизмът ми за бъдещето на страната, а хората, които срещах ежедневно, ми даваха безценното за всеки политик усещане за добре свършена работа и перспектива. Благодарен съм.

От известно време, обаче, членството в ГЕРБ не е повод за гордост – нито за мен, нито за немалко други членове на партията. Някои неблагоприятни тенденции в управлението на страната и на партията, доведоха до това, че в крайна сметка беше надскочен дори моят висок „праг на търпимост”.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments