Борисов: И Мангъров ще се ваксинира

0
126
Борисов
Снимка: Фейсбук

Доц. Атанас Мангъров е 100% за ваксинирането. Говорил съм с него. Направете го и него публично. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в Центъра за разпределение на пациентите с COVID-19 в столичната университетска болница „Света Анна“. Там той се срещна с директора на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков и беше придружаван от здравния министър Костадин Ангелов.

По време на визитата, Борисов отчете спад в заболеваемостта от коронавирус и натиска върху интензивните отделения, както и сериозно увеличение на броя на оздравелите спрямо новозаразените. Месец след въвеждането на допълнителните противоепидемични мерки у нас, премиерът Бойко Борисов акцентира, че в битката с новия вирус България вече разполага и с ваксини срещу него.

Министър-председателят бе категоричен, че след получаването на пълна и подробна информация за ваксините, българските граждани ще се убедят, че именно това е пътят за справяне с пандемията и връщане към нормалния начин на живот.

Министър-председателят добави, че у нас ще пристигнат още и различни ваксини, за да могат личните лекари да направят най-добрия избор за предпазването на своите пациенти. Той посочи:

„А дотогава първите 70 000-80 000 ваксини, които дойдат, ще бъдат поставени на хората на първа линия и всички останали.“

В рамките на посещението на министър-председателя д-р Близнаков посочи, че е имало период, в който всички легла за COVID-19 пациенти в болницата са били заети от заболели. Годишно през лечебното заведение минават над 30 000 пациенти, тъй като болницата е най-високо технологична.

Премиерът Борисов изтъкна, че правителството ще отпусне средства за нов скенер за „Св. Анна“, тъй като наличната апаратура е остаряла. Необходимите 1,4 милиона лева ще бъдат осигурени през бюджета на Министерството на здравеопазването.

Правителството ще подпомогне болницата и при изграждането на нов параклис, а с осигурените вече близо 1 милион лева от Министерския съвет „Св. Анна“ разполага с изключително модерно оборудвана инвазивна кардиология. Министър-председателят призова:

„Бъдете спокойни, обяснявайте повече и ще постигнем висок процент на ваксиниране на населението, с който ще се справим с коронавируса.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments