Борисов и Гешев се опитвали да се изкарат пред Брюксел жертви на заговор за убийство

0
124
Бойко Борисов
Бойко Борисов. Снимка: Правителствена информационна служба

Бойко Борисов и Иван Гешев се опитват да се изкарат жертви на заговор за убийство. Папка с такъв сценарий била подготвена и изпратена в Брюксел и във Вашингтон, твърдят източници на „Frognews“ в Европейската комисия. Според версията в тази въпросна папка Борисов и Гешев се били превърнали в мишени, защото водели „люта битка срещу корупцията по високите върхове“ и настъпили интереси на олигарси.

Именно това била и причината обвинител номер едно да изчезне от публичното пространство. Преди това той ежедневно присъстваше в новините и обикаляше страната при всяка акция. Изчезването му е свързано с оповестяването на информация, че се подготвя шумна акция за задържане на лица, за които прокуратурата е на мнение, че имат отношение към въпросния заговор. След като това стана известно обвинението се е отказало да извършва арести и затова е била подготвена въпросната папка.

В нея се съдържали свидетелски показания, оперативни информации и медийни публикации, както и записи от телефонни разговори.

В материалите от разпита на свидетел пред съдия се твърди, че Борисов и Гешев са се превърнали в мишени, защото били неподкупни и честни и с тях не можело да се правят нечисти сделки.

Интересно е кой е поръчал премиера и главния прокурор. Сигурно това е жената, която преди няколко дни в Сливница викаше „Оставка“ докато Борисов се хвалеше в поредното си включване на живо в социалната мрежа Facebook, този път заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

В папката се твърдяло още, че имало и политически кръгове, които искали отстраняването на Борисов и Гешев и те били прорурски, докато те двамата били проевропейски и пронатовски настроени. Разбира се не се споменава за хилядите български граждани, които протестираха цяло лято с искане правителството и главния прокурор да подадат оставка. 

Целта на тези действия е двамата да си осигурят подкрепа от Брюксел и ако срещу тях започне разследване, те да твърдят, че това е поръчка.

Това не е първият случай, в който Борисов спекулира, че някой иска да го убие. През 2013 година той каза, че това бил Ахмед Доган. След това пък беше Делян Пеевски, който като шеф на ДАНС щял да го арестува и убие в килията.

И в двата случая нищо подобно не се случи. Напротив. Има сериозни основания да се счита, че на практика ГЕРБ и ДПС управляват заедно и доказателствата в тази посока са не едно и две.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments