Борисов: Денонощно наблюдение ще бори контрабандата на гориво

0
42
Бойко Борисов, пресцентър МС

Денонощното видеонаблюдение на „всеки квадратен метър“ в процеса на пренос на горива до бензиностанциите ще спира контрабандата. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното заседание на Министерски съвет и покани медиите да присъстват на демонстрация на системата този петък.

В петък 9.30 часа ще поканим и медиите, защото го правим открито в ГДБОП, на съвещание с всички служби – данъчни, митници, „Морска администрация“, прокурорите, депутатите от комисията на Горанов. Извели сме сигналите от „Морска администрация“, Гранична полиция, цялата акватория на Черно море, Дунав, рафинериите и в петък ще покажем изцяло онлайн движението на даден танкер до продажбата в бензиностанция как се контролира от различните служби„, е заявил Борисов, цитиран от агенция „Фокус“.

За да се елиминира човешкият фактор, всички сигнали са изведени в контрабандния център. По този начин ще покажем какво се прави, за да спрат тези басни, които се говорят. Ще оставя медиите да слушат и да гледат. Ще оставим точка за контакт с всички сигнали, които идват от гражданите.“

Премиерът е обяснил, че е въведено 24-часово видеонаблюдение с памет в сървърите, за да може да се направи проверка на движението на горивото. „Всеки квадратен метър се наблюдава от камерите. В петък сигналите ще бъдат извадени в ГДБОП да го направим.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments