Бориславова: Делян Пеевски е шефът на ГЕРБ

0
99
Лена Бориславова
Лена Бориславова. Снимка: ПП "Продължаваме промяната"

„Единственото, което подценихме и трябва да отчетем като грешка е обстоятелството, че влязохме в т.нар. „сглобка“ с ГЕРБ, но подценихме колко зависими са те от ДПС. Шефът, ръководителят на ГЕРБ, е Делян Пеевски. И дори Христо Иванов, който много по-дълго е на политическата сцена, е силно изненадан колко дълбоко скрита е тази власт.“

Това коментира Лена Бориславова в ефира на „bTV“. По думите й ако лидерът й Бойко Борисов е готов да извърши заложените реформи в програмата с ясен срок, би могло да има управление съвместно между „Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/ и ГЕРБ.

„Ако г-н Борисов поеме ангажимент и го спазва всеки ден и се движим по тази програма, случват се реформи имаме независими конкурси за институциите, тогава ще трябва да управляваме заедно по някакъв ясно написан и гарантиран начин. Ние сме обещали, че за реформите ще се борим и няма да се откажем. Не казвам, че е на всяка цена властта, но когато трябва да се свърши работата имаш два варианта – да се опиташ да я свършиш, независимо от обстоятелствата и да се учиш от грешките си, или да седиш в опозиция, ако не можеш да я свършиш при сегашната композиция“, отбеляза Бориславова.

Бориславова е категорична, че занапред под никаква форма и по никаква тема няма да работят с ДПС. Тя отрече казаното от Бойко Борисов, че ПП-ДБ е в коалиция с „Възраждане“ и отбеляза, че само през изминалия месец в Народното събрание има над 10 гласувания на ГЕРБ и „Възраждане“.

Днес ще бъде последното заседание на 49-ото Народно събрание

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments