Борислав Цеков: Служебното правителство дължи ревизия

0
15
Борислав Цеков
Борислав Цеков. Снимка: Wikimedia commons

Докторът по право Борислав Цеков обяви, че управлението в България страдало от два дефицита. Единият бил на компетентност, а другият – на стратегическо мислене. Той изрази съмнения, че служебното правителство ще ги запълни. Освен това то трябвало да се откаже от подхода на предишните два служебни кабинета да се включва като активен играч в предизборната кампания.

Пред „БНР“ Цеков коментира още, че правителството на Кирил Петков е било провалено с оскандалени политики. Затова той изрази надежда служебният кабинет да успокои обстановката, но това не означавало да бъде беззъб и да се мълчи за безобразията преди тях.

Напротив. Трябвало да бъде направена една оценка и един анализ на това, което се заварва, защото тази прозрачност се дължала на обществото. Замитането на проблемите щяло да направи обстановката още по-токсична.

Цеков е на мнение, че е реалистично да се мисли, че и този служебен кабинет като конструкция и състав е от същите политически пластове, които са имали решаваща дума при лансирането на правителството на Кирил Петков. Затова не можело да се очаква нещо радикално различно от това, което виждаме през последната една година.

По думите на прависта провала да се сформира политическа и управленска алтернатива е започнала да възстановява политическата легитимност на формациите от опозицията.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments