Борислав Михайлов не получи нов мандат в УЕФА

0
62
Борислав Мiхайлов. Снимка: wikimedia commons
Борислав Мiхайлов. Снимка: wikimedia commons

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов не беше преизбран в Изпълкома на УЕФА, предаде БНР. Михайлов не успя да се пребори за нов мандат по време на 43-ия конгрес на европейския футболен съюз в Рим.

Александър Чеферин бе преизбран за президент на УЕФА. 51-годишният словенец бе единственият кандидат за поста и бе утвърден на поста с одобрението на делегатите на 55-те страни членки на УЕФА.

Чеферин е начело на УЕФА от 2016 г., когато бе назначен на мястото на Мишел Платини, който бе отстранен за нарушаване на етичния кодекс на централата.

Михайлов влезе изненадващо в изпълнителния комитет на организацията през 2011 г. Впоследствие той беше преизбран, като двамата с Чеферин често показваха взаимната си подкрепа, но на днешния вот не му достигнаха два гласа за нов мандат.

Новият Изпълком с четиригодишен мандат включва Арманд Дука (Албания), Фернандо Гомеш (Португалия) Йеспер Мьолер Кристенсен (Дания), Андрий Павелко (Украйна), Луис Рубиалес (Испания), Шандор Чани (Унгария) и Давор Шукер (Хърватия).

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments