Борис Бонев: ГЕРБ са раздали стотици безплатни карти за паркиране на близки приятели

1
222
Борис Бонев
Борис Бонев. Снимка: Facebook

Стотици безплатни карти за паркиране в Синя и Зелена зона за близки приятели на ГЕРБ. Това написа във Facebook столичният общински съветник Борис Бонев от групата на „Продължаваме промяната-Демократична България (Спаси София). 

Той отправи конкретни въпроси към бившия кмет Йорданка Фандъкова, като изброи и няколко групи от хора, които са се възползвали от привилегиите. Сред тях са журналисти, социолози, бизнесмени, спонсори и други. Публикуваме пълния коментар на Бонев без редакторска намеса: 

„Стотици безплатни карти за паркиране в синя и зелена зона за близки приятели на ГЕРБ.

С колегите от ПП-ДБ, днес разкрихме скандални данни, че всяка година Йорданка Фандъкова е раздавала специални карти за безплатно паркиране, в нарушение на общинската наредба и без конкретен регистрационен номер на автомобил и ползвател. Така, тези стотици карти са се ползвали за паркиране от всякакви хора.

Затова питаме бившия кмет, дали са давани карти на:

– „Независими журналисти“, които да разпространяват опорките на ГЕРБ
– Социолози и анализатори, често гостуващи в различни предавания
– Висши прокурори и съдии
– Големи бизнесмени и спонсори
– Синдикални лидери
– ГЕРБ дължат отговори за поредната разкрита далавера, която открехва завесата пред оплетената мрежа от зависимости и приятели. Това са малките подаръчета, които създават паралелната реалност, в която живеем.

А да, тази злоупотреба си има и цена – консервативните оценки показват, че бюджетът на София е ощетен с поне 500 000 лв на година заради тези безплатни карти“.

Камерите уловиха пореден „състезател“ с 221 км/ч по АМ „Тракия“

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments