Борецът Алекса Ерски: В България конкуренцията е по-силна, тук участват медалисти

0
89
Алекса Ерски
Алекса Ерски. Снимка: БФ Борба

„В България конкуренцията е по-силна, защото тук излизат всички медалисти, за да показват къде е мястото им“, казва сърбинът Алекса Ерски, който преди две седмици стана шампион на България в категория до 72 кг.

Скоро ще се състезава и в първенството на страната си, обявиха от БФ Борба. Победителят в тазгодишното издание „Игри на волята“ разкрива, че не одобрява натурализацията на състезатели.

„Хубаво е да вземеш готов борец, който ще ти вземе медал, но това е за една-две години след това остава голяма дупка. Всъщност след него няма да има човек“, коментира Ерски пред „Фокус“. Алекса разкрива, че именно така е станало и с него. В родината му иранец го измества в категорията, защото е по-силен. Той посочи:

„Аз бях №1 в моята категория, но федерацията реши да вземе чужденец – иранец, който реално е по-добър от мен. Мисля обаче, че имахме нужда от него. Но аз не искам да съм спаринг партньор. До себе си имам олимпийска медалистка /б.р. Елица Янкова/, тя да стои вкъщи и да ме чака, а аз да съм спаринг партньор на някой, и то чужд човек. Не си заслужаваше.“

А ако сега му се наложи да излезе срещу представител на Сърбия, 25-годишният борец споделя:

„Това най-вероятно ще е иранецът, така че няма да имам никакъв проблем да му взема живота.“

Борецът разкрива, че най-силното му качество е добрият усет и хитростта, с която тактически може да победи съперника.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments