Бомби са били изпратени на летища и гара в Лондон

0
123
Летище ''Хийтроу'' Лондон. Снимка: wikimedia commons
Летище ''Хийтроу'' Лондон. Снимка: wikimedia commons

Британската полиция разследва получаването на подозрителни пратки с взривни устройства в две от седемте летища на Лондон и гара в центъра на столицата, предаде Би Би Си.

Бомбите са били изпратени до „Хийтроу“ – второто най-натоварено летище в света – и летище „Лондон сити“, както и до гара „Ватерло“.

Пратките, доставени по-рано днес, изглежда, „са способни да възпламенят малък пожар, когато бъдат отворени“.

Никой не е бил ранен, но контратерористичният отдел към лондонската полиция разследва случая.

„Малките импровизирани взривни устройства“ са намерени в пощенски пликове А4, съобщиха от столичната полиция. Групата за борба с тероризма третира случаите като свързани, но все още не е коментирала евентуалните мотиви.

Едно от устройствата се е запалило в зона за ползване на персонала на летище „Хийтроу“, когато е било отворено от член на персонала.

„Пакетите – всички бели пощенски пакети с размер А4 – са били прегледани от специално обучени офицери и са малки импровизирани взривни устройства… Тези устройства, на този ранен етап от разследването, изглеждат способни да запалят първоначално малък огън при отваряне“, се казва в изявление на лондонската полиция.

Устройството на „Хийтроу“ се е запалило малко преди 10:00 часа сутринта GMT.

Станцията на гара Ватерло е била затворена, след като е било съобщено за втори пакет около 11:40 часа.

Около 100 работници бяха евакуирани от „Лондон Сити еърпорт“ в Нюхам, след като беше докладван трети пакет около 12:10 часа.

 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments