Болнични легла в спортна зала

0
74
Болнични легла в спортна зала
Снимка: Веселин Диманов

Идеята не е лоша, дори напротив, трябва да сме подготвени, но… Има едно голямо „но“.

Доколкото ми е известно годината е 2020, а ние живеем в уж развита държава, с утвърдена демокрация (в кавички), членка на ЕС.

Хубаво е да сме подготвени за критични ситуации, но нека не забравяме, че Втората световна война приключи преди повече от 75 години. Вече няма нужда да се крием в бункери и да правим полеви болници, с приватизирани легла от поделения край София. Годината, господа, е, повтарям 2020.

Хората днес изграждат модерни съоръжения, където да има условия както за пациентите, така и за лекуващите ги лекари и медицински сестри. Все пак нали затова българите плащат данъци, колкото и да не им се иска.

Аз, както знаете, не съм специалист по вирусни заболявания, нито съм лекар. Аз съм един обикновен независим журналист и складов работник, който едва ли има умствения капацитет да коментира решенията на богоизбраните хиени/съветници, навъртащи се около премиера Бойко Борисов.

Въпреки това, ще ви споделя, че тази снимка от „Арена Армеец“ в София леко ме плаши, дори отчасти ужасява. Да се надяваме, че именно публикуването на подобна снимка няма за цел да плаши хората, за да си останат вкъщи.

И ако това е официалната визия на Кризисния център, този за пред медиите, еми, честно да ви кажа, на мен не ми харесва.

София не е 11 милионният Ухан, където определено е пренаселено, че да изграждаш подобна „болница“.

Гледайки тази снимка, можете ли да си представяте да сте заразен с COVID-19 и да ви настанят да лежите в подобни условия? Първо, леглата според мен са много близки едно до друго, второ няма никакви пердета, които да ви осигуряват някакво уединение.

В същото това време, докато вие се борите за живота си, лекарите и обслужващият персонал да хвърчат около вас, да чувате постоянно риданията на останалите хора.

За миг си представете как ще се чувствате, ако около вас е пълно с болни, с по-тежки инфекции? Както вече знаете, COVID-19 може да причини пневмония, тежък остър респираторен синдром, бъбречна недостатъчност и дори смърт.

Има и друг интересен въпрос: къде и как ще ходите до тоалетната – горе на 140 ред, сектор Г, в дясно по коридора ли?!

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от