Бойко Димитров: ПП-ДБ-“Спаси София” няма да допусне прокарването на частни икономически интереси

0
28
Столичен общински съвет
Снимка: Столичен общински съвет, Facebook

След скорошните политически промени в Столичния общински съвет /СОС/, които доведоха до избора на председател на съвета и контрол върху ключови комисии от страна на ГЕРБ, БСП и други по-малки партии, се оформи временно мнозинство на опозицията. Това разкри Бойко Димитров, общински съветник от коалицията ПП-ДБ „Спаси София“, в интервю пред „БНТ“. Той подчерта, че настоящата ситуация е необичайна, но отразява текущата политическа динамика в столичния парламент и предстоящите месеци ще бъдат критични за определяне на бъдещите процеси и решения в управлението на града.

С оформянето на мнозинство на опозицията в СОС Димитров подчертава възможността за промяна в подхода към управлението на София.

„Това е шанс да се отклоним от старите практики и да работим за постигането на решения, които наистина служат на доброто на града и неговите жители“, заяви той. Според него предстоящите месеци ще бъдат показателни за истинските намерения и способността на опозиционните партии да работят заедно за постигане на общи цели.

Димитров подчерта решимостта на ПП-ДБ-„Спаси София“ да защитава обществения интерес и да предотвратява прокарването на частни икономически интереси, които могат да навредят на града.

„Ние ще продължим да осветляваме и борим тези икономически интереси, като най-голямата група в СОС, за да гарантираме прозрачност и отговорно управление“, добави той.

Обсъждането на управленската програма на кмета и определянето на приоритетите на групата в СОС са сред ключовите предстоящи стъпки. Димитров изрази надежда за конструктивно сътрудничество между всички политически сили в предстоящото гласуване на бюджета на София, подчертавайки важността на фокуса върху благото на гражданите.

„Очакваме отговорно поведение от всички партии, за да осигурим необходимите средства за развитието на града и подобряването на качеството на живот на неговите жители“, заяви той.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments