Богдан Теофанидис ще поеме ръководството на „Български пощи“

0
90
Калина Константинова
Калина Константинова. Снимка: "Продължаваме промяната"

Богдан Теофанидис ще бъде новият изпълнителен директор на „Български пощи“, след като беше поискана оставката на старото ръководство. Това съобщи пред „БНТ“ вицепремиерът Калина Константинова.

В Съвета на директорите пък ще влязат Виктор Караджов, Лъчезар Арсов, Виктор Фачев и Надежда Алексиева. Според Константинова новият екип бил много амбициозен, млад и с богат международен опит. Те ще ръководят „Български пощи“ до провеждането на конкурс след три месеца.

Министърът на електронното управление Божидар Божанов пък съобщи пред „NOVA“, че утре ще свика извънреден съвет по киберсигурност. На него ще бъдат дискутирани мерки, с които да се осигури защитата на държавните институции. Според него кибератаката срещу „Български пощи“ била свързана с военния конфликт в Украйна.

Божанов приветства решението на Константинова да поиска оставките на досегашното ръководство, защото според него ситуацията в компанията била отчайваща. Причините били в липсата на достатъчно финансиране, както и на управленски капацитет. Ставало въпрос за недопустими по неговите думи грешки.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments