Блокираните българи на остров Самотраки се върнаха

0
42
Ферибот
Снимка: Pixabay

Блокираните българи на гръцкия остров Самотраки се върнаха. Те прекараха в капан там почти шест дни. През последните часове на престоя сред стотиците туристи се образува агресия и напрежение, пише „Монитор“.

По думите на един от блокираните хората не са получавали никаква информация за това какво се случва. Научавали са новините от медиите. Властите не са знаели нищо.

В неделя научили, че фериботът се е повредил и ще бъде подсигурен друг, който да ги извози. Но на следващия ден разбрали, че поради неблагоприятните метеорологични условия ферибот няма да има.

С дните на острова са пристигнали поне 1300 души. Първоначално туристите приели ситуацията с разбиране, но липсата на информация и ферибот с всеки изминал ден са довели до натрупване на напрежение. Капак е сложил фактът, че дошлият ферибот взел само коли.

Хората се хранели по заведенията. Мъжът разказва, че до него не е стигнала никаква храна от подсигурената. Навсякъде имало туристи с палатки, спални чували, по коли и кемпери.

Припомняме ви, че в сряда румънски граждани нахлуха в администрацията на острова, изразявайки бурно недоволство от липсата на фериботи за хората.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments