Близо 2 килограма контрабандни накити бяха задържани на „Капитан Андреево“

0
170
Златни накити
Златни накити. Снимка: Агенция „Митници“

Пореден опит за нелегално пренасяне на контрабандни накити са предотвратили митническите служители на „Капитан Андреево“. Вчера на пункта е пристигнал лек автомобил марка „Фолксваген Шаран“ с българска регистрация, който е пътувал за Турция. 

Шофьорът и петимата пътници – български граждани са заявили, че не пренасят стоки за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина предна пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи изделия от жълт метал. При извършен личен преглед на водача в бельото му са установени 3 прозрачни плика също с изделия от жълт метал.

Според направената от вещото лице експертиза откритите накити са с общо тегло 1838.20 грама на стойност 165 438 лв.

 

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

Спрямо водача с инициали С.В. е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

Само преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни накити, скрити в специално изграден тайник на автобус. От началото на годината до момента митническите служители на МП „Капитан Андреево“ са задържали близо 83 кг изделия от благородни метали.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments