Близките на убитито в Мездра дете излязоха на мирен протест, искат среща с главния прокурор

0
395
Полиция
Полиция. Снимка: ОДМВР-Благоевград

Близките убитото 8-годишно дете в Мездра излязоха на мирен протест и поискаха среща с главния прокурор Иван Гешев. Те се събраха пред полицията в града, като казаха, че нямат упреци към разследващите и служителите на реда, но имат въпроси.
Те определиха престъплението като злодеяние, което излиза извън рамките на Наказателния кодекс и настояха за най-тежкото наказание.

Както Искра.бг ви съобщи момчето беше открито мъртво в петък около 17:00 часа вечерта на улица в Мездра. То имаше огромна рана на врата. Първоначално се считаше, че става въпрос за инцидент с пиратки, но по-късно се оказа, че е било простреляно, като по всяка вероятност това се е случило в къщата на друго дете. По случая беше задържан неговият баща, който е притежавал арсенал от оръжия и боеприпаси. Той е обвинен за неправилното им съхранение и причиняване на смърт по непредпазливост.

Починалото дете е внук на бившия депутат от БСП Тома Томов. Днес той посочи пред „bTV“, че е юрист от 1985 година и не може да даде квалификация на извършеното престъпление. Според него няма такъв текст в закона, който да обхване всичко, което е било сторено с неговия внук от семейството на другото момче. Той е бил застрелян, след това е бил съблечен, влачен и оставен на улицата.

Дядото отправи своите въпроси към прокуратурата, като поиска да знае защо не са претърсени и съседни сгради, освен дома на обвиняемия. Освен това според него е трябвало да бъде задържана и съпругата му, която също може да е участвала в престъплението. Обяснението е, че тя не говорело български, което според него не е вярно, защото от 30 години живее в България.

Другият важен въпрос е намерени ли са дрехите на детето, или са били унищожени.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments