Благовест Асенов: Определям се като бял православен християнин, който обича България

0
399
Благовест Асенов. Снимка: Личен архив
Благовест Асенов. Снимка: Личен архив

Лидерът на патриотичната организация „Национална съпротива“ Благовест Асенов даде ексклузивно интервю за Искра.бг:

Репортер: Г-н Асенов, Вие сте известна личност в патриотичните среди. Разкажете за себе си.

Благовест Асенов: Здравейте. На 35 години съм и уча Богословие. Още от 14-годишен съм в националното движение, където е преминал и целият ми съзнателен живот. От „Национална съпротива“ /НС/съм и се старая да съм полезен доколкото мога на България и българския народ.

Снимка: Национална съпротива
Снимка: Национална съпротива

Р: Вие сте част от структурата на „Национална съпротива“. Защо избрахте точно това име, под каква форма е регистрирана и кога, каква е дейността й, колко човека сте, как се финансирате, каква е крайната ви цел?

Б.А.: Ние сме най-голямата националистическа организация в България, като развиваме различни дейности. От 12 години се борим срещу налагането на содомията и гей парада в София, и правим кампании за вредата от подобни мероприятия за децата, както и организираме шествието „Да запазим децата от разврата”. Големите шествия „Вън нелегалните имигранти от България“ и „Да изчистим Лъвов мост“ в София също бяха организирани от нас, като чрез натиск от улицата се опитахме да спасим България от превръщането й в мултикултурна клоака.

Снимка: Национална съпротива
Снимка: Национална съпротива

Стараем се винаги да сме в помощ на пострадали българи от цигански терор и сме участвали в почти всички инициативи по тази тема. Занимаваме се също и с издаването на патриотични книги, организиране на концерти, спортни мероприятия, както и почитаме паметта за българските герои, и извършваме различни дейности в тяхна чест.

Също така организираме лекции, с които да ограмотяваме младите български националисти и ги подготвяме да станат добри българи.
Понеже ние не сме „политкоректни“, а също така сме реална алтернатива и заплаха за статуквото, не сме регистрирани по никакъв начин, защото всеки наш опит за регистрация под каквато и да е форма – партия, спортен клуб, НПО среща яростен отпор от антибългарските кръгове и забрана.

Р: Правени ли са опити да ви купят, да ви изтъргуват да се откажете или да преминете към друга структура, да обслужвате нечии интереси, да станете политически зависими?

Б.А.: Преди доста години имаше опити и трети лица са ни предлагали „помощ“, но като видяха, че ние не се поддаваме сега изцяло са се концентрирали да ни унищожат със съдебни репресии, полицейски натиск и сплашване на наши членове от ДАНС, Специализирана прокуратура и другите силови служби, които се използват от властта и от чужди антибългарски организации, като БХК и Шалом, за бухалка срещу всичко българско и родно.
Иначе за отказване и дума не може да стане, защото това би било предателство, пък и ние не сме от плашливите хора. Истинската почит към героите е подражаването на живота им, а никой от нашите герои не е живял комфортно – всички са страдали, но са отстоявали истината и правдата дори до смърт. Тези, които избираха комфорта и лекото, днес са на бунището на българската история, изхвърлени като безполезни. Такава съдба очаква и тези, които днес избират лекия път!

Част от българските национални герои
Част от българските национални герои

Р: Подложен сте на непрестанни гонения от страна на институции и неправителствени организации, подават сигнали срещу Вас, завеждат Ви дела, редовно Ви докладват профилите в социалните мрежи на Вас и на НС, и на други Ваши съмишленици. Каква е причината?

Б.А.: Днес, когато се узаконява беззаконието, злото и лъжата властват навсякъде. Единственото нещо, което се преследва са истината, доброто и тези, които имат смелостта да ги отстояват. Ние вече се водим организирана престъпна група, а във Фейсбук и другите социални мрежи ни водят опасни лица и организации, като почти всичко, дори и снимка с мен или някой друг с логото на „Национална съпротива“, се изтрива.

Изтрито съдържание
Изтрито съдържание

Това се прави, защото медиите моделират човека и го облъчват с какви ли не гнусотии /содомия, морален разпад, мултикултурализъм/ и го превръщат в безгласен консуматор и какво ли още не.
Ние предлагаме друг път и за това съответно сме гонени. Като единственото ни провинение е, че обичаме България и сме готови да се борим за нея на всяка цена! Но пак казвам, в борбата за истината и общото благо се крие и достойното съществуване, а това, което ни се предлага днес от силните на деня не е нищо друго освен едно жалко, скотско, безсмислено съществуване, в което човекът не е по различен от бройлер.

Р: Определят Ви като расист, контингент, антисемит и т.н. Вие като какъв се определяте и защо?

Б.А.: Комунизмът преди, както и демокрацията днес, създаде един набор от „етикети“, които лепва на всеки политически опонент, като интересното е че всички „етикети“ са едни и същи за двата режима. Расист, антисемит, нацист, фашист, хомофоб, сексист, като така се нарича всеки, който не е съгласен с техните властващи в момента учения, като либерализма, мултикултурализма, феминизма и содомитските джендър идеи.
Като какъв се определям аз – хубав въпрос! Аз се определям като бял православен християнин, който обича България. Мисля, че по точно бих се определил като нормален човек, който не е повлиян от масовото моделиране и оскотяване, което се извършва над цялото човечество днес.

Благовест Асенов
Благовест Асенов

Р: НС общува ли с други организации в България и чужбина, имате ли общи мероприятия и ако имате – какви са те?

Б.А.: Ние сме от доста време вече в националното движение и е нормално да се познаваме с повечето хора, които са час от него в България, а и с доста в Европа. Както е нормално и да помагаме на другите, но понеже ние носим отговорност, предпочитаме сами да си организираме мероприятията.

Р: Едно от знаковите Ви мероприятия е спортният турнир „Спорт, срещу порока”. Какво представлява той и каква бе причината да възникне? Имате ли други подобни начинания?

Б.А.: Всички виждаме, че младежта е подложена на много изкушения и покварата е навсякъде, а спортът дава една лична дисциплина, която предпазва младите от рязко пропадане в света на наркотиците и други вредни изкушения.
Ние осъзнаваме, че държавите загиват и народите изчезват не от напора на чужди армии, а от моралното разложение вътре в тях, което без съмнение води и до национално унищожение. За това се стремим да покажем един друг поглед към живота, който да е алтернатива на този, който медиите и статуквото промотират. Затова правим този турнир, както и турнира в чест на Петър Ферещанов. Освен това турнирът е добър шанс на младите да излязат на ринга пред публика и да покажат своите възможности- сила, смелост, издръжливост, което е и добър опит в живота, както и може би начало на спортна кариера.

Спорт срещу порока
Спорт срещу порока

Р: Какви са следващите цели пред Вас и НС? Какво предстои оттук нататък?

Б.А.: Ние трябва да продължим нашата борба и да се стараем да станем непреодолим фактор, който един ден да донесе свободата и независимостта на България, а след това националния възход и просперитет, както и обединението на всички разпокъсани българи в една държава.

Р: Според Вас кои са трите най-големи проблема за България и как могат да бъдат разрешени?

Б.А.: Най-големите проблеми са:
1. Липсата на независимост и чуждите марионетки, които вече 76 години унищожават България.
2. Моралното разложение и враждата на голяма част от българите с Бог.
3. Липсата на решителност, достойнство и чест, както и сервилността пред силните на деня за сметка на правдата и националния интерес.
А решението сме всички ние, обединени в юмрук, който да строши оковите, с които сме свързани и челюстта на тези, които станаха причина за това да не сме просперираща, суверенна, обединена държава.

Р: Разкажете нещо интересно от Вашия живот или от кухнята на НС, което хората не са чували и виждали.

Б.А.: Интересно е, че днес стотици българи са тормозени от властта и са привиквани по районите управления със само една вина, че обичат България и че са свързани по някакъв начин с нас. Това става по време, когато всеки извратеняк има права, всяко малцинство има привилегии, които явно са само за тях, а за нормалните родолюбиви българи са оставени репресиите. Също така почти никоя медия не се интересува от погазването на правата на достойните българи.

Цензура
Цензура

Р: Какво ще пожелаете на българския народ за новата година?

Б.А.: Пожелавам на българите да живеят достойно и да подражават на своите деди, често да изследват живота им и да го сравняват със своя и ако има несъответствия да се поправят.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от