Благотворителна организация отличи бургаски фирми, даващи работа на бежанци

0
65
Награди
Награди. Снимка: Каритас София

През 2023 година отвори врати кариерен център на Каритас София в Бургас, който подкрепя новопристигналите бежанци да намерят своята финансова устойчивост, икономическото включване и развитие в България.

В края на годината е време за равносметка и благотворителната организация отличи няколко компании в Бургас и региона като отговорни работодатели, които не само
подадоха ръка, но прилагат индивидуален подход, дават възможност за развитие и устойчива заетост на бежанци.

Церемонията по награждаването „Отговорен работодател при интегрирането на бежанци“ се проведе в Зала за временни експозиции на Културно-образователния център за съвременно изкуство-Бургас. На нея присъства и Областният управител на Бургас Пламен Янев.

Номинираните компании в отделните категории бяха:

– Индивидуален подход при включването на бежанци – „Самекс“
– ЕООД (KFC)
– Магазини „Зара“, част от Inditex ltd
– „Алдо Маркет“ ЕООД.

Категория: Възможности за развитие:

– „Хепи“ ЕАД
– Болница „Дева Мария“ 
– „Хотел България Мениджмънт“.

Категория: Устойчива заетост:

– „Промет Стийл“ АД
– „ЕлКабел“ АД
– „Денито“ ООД.

Организаторите се надяват, че това събитие ще стане традиция, защото все повече работодатели преосмислят своите стратегии за търсене на кадри. В условията на недостиг на хора, желаещи да работят, наемането на бежанци е все по-предпочитан вариант за набиране на персонал.

В това отношение организацията разполага с устойчива мрежа от работодатели, на които съдейства за избор, първоначално ориентиране и интегриране на кадри от трети страни. На церемонията се представи и оцени приноса на такива работодатели. Беше осигурена възможност за неформално общуване, обсъждане на общи предизвикателства и нужди и запознаване с нови компании, които виждат възможност да попълнят липсващите работни позиции чрез приемане и интеграция на хора от чужди държави.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments